Over Ons

 Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn Naam is Ingrid Heck, ik woon in Geldrop (Noord-Brabant) en ons gezin bestaat oorspronkelijk uit mijn man, 4 kinderen en ikzelf. De kinderen worden ouder en sinds kort is ook ons laatse kind uitgevlogen en op zichzelf gaan wonen waardoor het een stuk rustiger (stiller) in huis is geworden. Daarnaast hebben wij nog wel een hond, Frans Buldogje  (bijgaand een foto van de hond, die hoort er tenslotte ook bij)

    

en twee poezen. In december 2015 hebben we een poes uit rusland gehaald en dat is onze Stephanida (Bella). Inmiddels is onze Mindy geboren en dat maakt dat we inmidels nu dus nog 2 poezen hebben. We willen ook rond de drie poezen blijven en zullen oudere poezen gaan herplaatsen nadat ze een paar nestjes hebben gehad. Mijn liefde voor de Siberische kat is enkele jaren geleden ontstaan nadat ik eerst jaren lang met veel plezier een paar gewone asielkatten heb gehad en vervolgens een Noorse boskat waarmee ik graag een nestje wilde. Wij hadden echter de pech dat zij achteraf niet gezond bleek te zijn, hartproblemen en de dierenarts aangaf dat een nestje met deze poes niet wenselijk was. Daar sta je dan, na een hele speurtocht naar een gezonde poes toch nog met lege handen. Enkele jaren later begon de wens van een eigen cattery toch weer boven te komen nadat ik toevallig in aanraking kwam met de Siberische kat. Ik was op slag verliefd. wat een stabiele rustige, maar soms ook ondeugende kat met het hart op de juiste plek.


Het speuren naar een juiste Cattery voor een poes bracht mij bij 'Cattery 't Wieltje' in Oostzaan. Het klikte meteen met Cora en haar Poes Brit (the Sent off Burberry) was inmiddels zwanger. Hier heb ik Yelena (we noemen haar Mila) dus gevonden en was de basis gelegd voor mijn cattery.

Nadat Mila 1,5 jaar was hebben we haar laten testen op kattenleukemie (FeLV), kattenaids (FIV), HCM en PKD. Alles negatief getest (dat is dus erg goed) Tevens hebben we de bloedgroep (A) vast laten stellen. ( Mila is inmiddels herplaatst en woont lekker rustig bij Evelien in Rotterdam)

De naam 'House of the Siberians' leek mij toepasselijk omdat ik vind dat ik een echt thuis bied aan mijn poezen waarbij ik het daarnaast belangrijk vind dat ik alleen maar nestjes neem met als uitgangspunt dat de kittens gezond moeten zijn, een goed karakter moeten hebben en voldoen aan de ras eisen waarmee ik een bijdrage lever aan een goede voortzetting van het ras. Anderzijds moet ik zorgen dat onze kittens een prettig nieuwe thuis krijgen na hun periode bij ons. Dus niet zomaar een nestje, nee... gaan voor de echte Sibeer waarbij gezondheid en karakter voorop staan. Op 26 februari 2013 is de Cattery officieel ingeschreven Bij de BCC (Belgian Cat Club) Daarna ben ik gaan zorgen voor meer kennis. Ik heb bij Pawpeds de G1 en de G2 cursus gevolgd waarin je veel leert over welzijn, ziektes en genetica.  Je raakt nooit uitgeleerd en dat maakt het ook extra leuk.